Inspirasjon

LEKELANDET LEMONSJØEN

Lemonsjøen er et eldorado for alle som elsker ski, fjellturer, sykling og minneverdige måltider – men området har mye mer å by på for små og store eventyrere. Vil du være med, så heng på!

Glittersjå

Sjarmerende fjellgård med utsyn over Jotunheimen. På Glitter- sjå kan du mate elg og reinsdyr, gå på leting etter harer og på oppdagelsesferd i bjørneskogen, være med å mate husdyra eller ri på ponnier.

Brimiskogen

Utfordringer for alle! Oppe i og mellom fjellfurutrærne i Brimi-Skogen Klatrepark blir du utfordret på balanse, koordinasjon og styrke på en lekende måte. Klatreparken har fem løyper som alle henger oppe mellom trærne. Løypene har ulike vanskelighets-grader i ulike høyder over bakken.

Hundekjøring

Oppdag og opplev Jotunheimen i selskap med verdens beste turfølge: Ditt eget hundespann med lekne, lydige og turglade huskyer! Fra november til mai byr Jotunheimen Husky Lodge på et bredt spekter av hundesledeturer – fra halvdagsturer til ekspedisjoner over flere dager i Jotunheimen.

Energikampen på Kalven Seter

På Lemonsjøen finner du sjarmbomba Kalven Seter, med totalt åtte seterhus fra 1800-tallet og framover samlet på et idyllisk tun. På Kalven serverer Norges eneste baristabudeie utsøkt kaffe, smoothie og vafler – og på tunet kan små og store utfordre hverandre i spennende apparater fra NRK-produksjonen Energikampen.

Bading og spa

På idylliske Grov Camping legger vertskapet kropp og sjel i å tilby en ferieopplevelse utenom det vanlige: Her er spa i fjell-bekken, glampingtelt fylt med luksus, deilig duftende bakstehus og Gonhildbua landhandleri. Samt det herlige badevannet Grov – med langt høyere badetemperaturer enn du forventer i Jotunheimen.

Ørretfiske og utleiebåter

Lemonsjøen og de mange fjellvannene rundt huser flott fjellørret. Fjellstyret har robåter til utleie i mange vann og tjern, ta kontakt med Lemonsjø Fjellstue for leie!

Flere inspirasjonsartikler